Powered By Blogger

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Iata,Eu va trimit ca pe niste oi in mijlocul lupilor...

Dumnezeu ne trimite sa biruim raul prin bine,mania prin blandete,ura prin iubire.Mi-e teama ca traind in mijlocul lupilor,de dragul 'supravietuirii',oile au inceput sa sufere transformari majore.Au inceput sa muste in numele dreptatii devenind doar niste simpli lupi evlaviosi.Fiti intelepti ca serpii si fara rautate ca porumbeii? Eu propun sa fim doar oameni,simpli oameni, pentru ca de aici pleaca si comportamentul normal.Nu am inteles niciodata de ce ai nevoie de o religie pentru a crede in Dumnezeu si nici de ce majoritatea nu pot crede in Dumnezeu fara sa apartina unei religii.Instinctul de turma si identificarea persoanei cu aceasta sunt daunatoare modului de gandire simplu.Nevoia de a avea un lider care sa-ti spuna ce si cum este bine iar tu sa-l urmezi si sa-l asculti orbeste poate avea repercursiuni nefaste pentru felul in care vei gandi cand 'liderul' nu-ti va mai fi lider.

2 comentarii:

  1. pai, Ionut, eu nu cred ca ne nastem intamplator intr-o anume religie si in plus, eu cred ca e mult mai periculos sa duci aceste lupte de unul singur. Daca citesti Razboiul Nevazut sau din Sf Ioan Scararu sau chiar PArintele Arsenie Boca ai sa intelegi ca e f periculos sa te inhami de unul singur la lupta cu pasiunile si intunecimile tale si sa nu ai un duhovnic care sa fie acolo, langa tine. Desigur, e bine sa-ti gasesti un duhovnic bun. Eu spun asta din propria experienta :)
    Sa ai grija de tine si sa te faci bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai mare dreptate. Dumnezeu nu a dat religiile, omul le-a inventat. Nu de religie avem noi nevoie, ci de credinta. Multa, multa credinta...

    RăspundețiȘtergere

Despre mine